MINISTER VAN BOXTEL

Dit is de blog van de fictieve persoon Minister van Boxtel. Van Boxtel is opgroeit in Amstelveen, heeft een goede opleiding genoten en wilde graag minister worden.

Waar houdt minister van Boxtel zich allemaal mee bezig? Hoe kijkt hij tegen de wereld aan? Wat vindt hij van dingen en actualiteiten? Het wordt in deze blog besproken.De kinderkleding van tegenwoordig

Wat moeten we tegenwoordig van kinderkleding vinden? De kinderen van 10 jaar tegenwoordig, zien er uit als volwassen. Ze dragen geen kinderkleding meer, maar volwassen kleding. Ze winkelen niet meer bij kinderwinkels, maar via het internet. Dan niet kinderkleding van Amazingkids.nl, maar bij webshops waar volwassenen hun kleding kopen. Toen ik 10 jaar oud was, zag ik eruit als een kind, niet als een volwassenen. Ik kan soms niet meer geloven hoe oud een kind daadwerkelijk is wanneer ik zijn of haar leeftijd hoor. Mijn mond valt er van open.

Wat is er veranderd? Veel is veranderd. Het lijkt wel alsof alles in de wereld is veranderd. Een normaal iemand zou kunnen zeggen: ‘maar de aarde is hetzelfde gebleven. De zon schijnt nog, er is nog zuurstof, de bomen en bloemen zijn hetzelfde. De zon komt nog elke dag op en gaat elke dag onder. We kunnen nog genieten van elkaar, van het gezelschap, van de liefde.’

Maar is dat wel zo? Door het broeikaseffect en klimaatverandering, verandert het weer, de zon, de temperatuur, de zeespiegelstijging, enzovoort. Kinderen in een stad in China zien een andere zon dan hun ouders en voorouders hebben gezien. Dat komt door de vervuiling in de stad. De smog die als een grijs deken de zonnestralen tegenhouden of vergrijzen. De uitlaatgassen van auto’s en schoorstenen van fabrieken die nutteloze troep voor ons produceren, nemen de zuurstof weg uit de lucht die voor ons leven een voortbestaan noodzakelijk is.

Gelukkig hebben we de bomen en bloemen nog. Toch? Nou…, niet echt meer. De bijen, die zorgen voor het verspreiden van de zaden van de bomen, planten en bloemen, worden ernstig bedreigd door de gifstoffen die wij over de gewassen sproeien. De bijen gaan er door van, de bloemen en bomen kunnen zich niet meer voortplanten en de natuur wordt verkwanseld.

Hoe is de aarde nog hetzelfde? Door Monsanto is alles wat groeit besmet. We eten voedsel wat is overgoten door een soep van gifstoffen. We hebben de vruchtbare aarde veranderd in onvruchtbare brakke grond.

Met hun kleding proberen de kinderen zich te presenteren als wulpse volwassenen. Wellicht voelen ze de ernstige noodzaak om in deze wereld snel op te groeien. Ze kunnen geen kinderkleding meer dragen, maar moeten volwassenen zijn. De wereld is namelijk aan het doodgaan. Het helpt niet wanneer ze kinderkleding blijven dragen.